Midsommar

Midsommar har kommit och gått. Lite uppehållsväder hade vi på midsommaraftonen. Annars har det i stort sett regnet hela tiden.

Eroz, jag och husse spenderade våra dagar ute på landet. På M-afton åt vi först sillunch, kallrökt lax, citronpepparlax och diverse goda snittar, som jag svängde ihop. Det finns inte mycket som går upp emot min hemlagade romsås :) På kvällen grillade husse oxfilé och jag ordnade aptitretare. På kvällen kikade vi på film och tog det lugnt. Det blev en nykter tillställning, såklart. Jag förknippar inte högtider med alkohol o familjesammanhang. Förmodligen eftersom jag är uppväxt på det sättet.

På midsommardagen blev det dock ett par drinkar i goda vänners lag. Därefter dans ute i Folkets Park. Eroz var hemma och höll min mor sällskap tills vi kom hem på kvällskvisten.

Idag har husse provskjutit gevär och råkade få rekylen i pannan. Stackarn :) Han skjuter dock bra. Så jägarexamen är nog inte så avlägset.. För min del krävs det en hel del mer övning på skjutbanan innan det kommer på tal. Helt tappad bakom en vagn är jag dock inte.. :P

Eroz och jag har börjat cykla, eller ja.. jag cyklar och E joggar så fint bredvid. Det går hur bra som helst och båda tycker att det är kul. Det är skönt att kunna låta honom sträcka ut och ha nöjet att kunna följa med själv utan att kuta benen av sig :D

Imorgon blir det jobb och jag lär hem på lunchen för att rasta E. På eftermiddagen kommer dock gammelhusse och hämtar honom så det blir inte lång tid han får spendera hemma ändå. Ett par timmar är ju ok.

Nu blir det film och mys för hela slanten.

090615

Sommarvädret försvann i all hast. Istället har det de senaste dagarna blåst storm och öst ner regn. Matte i huset har dragit på sig en präktig förkylning. Usch och fy!
   Vi vill ju ha varmt och skönt så att man kan sitta på klipporna nere vid havet med Eroz. Lite sol, bad och medhavd matsäck till både husse, matte och hund skulle onekeligen sitta fint. Men icke. De få sommardagar vi har haft har jag dock oroat mig hemskt för att Eroz skulle få värmeslag och ständigt burit runt på flera liter vatten. Nu öser det ju ner mängder ifrån skyarna istället :S

När Eroz var mindre så började vi ensamträna honom så smått. Sedan lades min arbetsplats ner och jag började plugga. Då behövde vovve aldrig vara ensam eftersom husse och jag jobbde om varandra ständigt. Ensamhetsträningen förföll i glömska och det blev inte mycket utav det hela. Sedan en tid har han dock fått börja vara ensam kortare stunder (ett par timmar tops) mest av principsak. Vi vill inte ha en hund som det inte går att lämna ensam kortare stunder. Även om det i dagsläget näst intill aldrig behövs. Han sköter sig som en prins må jag stolt meddela :) Vi har verkligen blivit bortskämda med en hund som inte förstör något i hemmet. Vi får väl se om det blir andra bullar om vi skaffar oss en ny förmåga i framtiden. Förhoppningsvis inte :>

Nu ska jag krypa ner under täcket och kurera mig lite. Husse är ledig och bygger altan idag. Eroz, som den hjälpsamma vovven han är, hjälper till och bär brädor ;)

Angående huset jag förälskade mig i så är det dels fuskrenoverat, dels behöver tak bytas, det behöver dräneras och är med tanke på det inte värt alla de slantar säljarna vill ha. Det är inte så konstigt att det inte inkommit några bud än..  För de pengarna skulle jag kunna bygga både ridhus och renovera vårt fina, gamla sekelskiftshus (för min del är det mest kakelugnarna som lockar :) ). Inte prisvärt alls att köpa nytt alltså.


090610

Nu var det ett tag sedan jagvar här och klottrade, igen. Jag har, som bekant, börjat jobba så smått. Introduktionen är klar och jag jobbar på riktigt nu. Jag måste säga att jag trivs ypperligt. Dessutom blir jag erbjuden en hel del extrajobb trots att jag redan har dagar uppstakade för arbete i sommar. Bra, bra. Det finaste kanske är att jag hinner åka hem på lunchen och rasta E utan att stressa om nu husse skulle råka jobba samtidigt som mig.

Sommarkurserna har även de börjat. Nästa vecka har jag tre skoldagar. Efter det är jag "ledig" från lektioner fram till Augusti. Under den tiden blir det alltså plugg hemma. På min första dag åkte jag hem på lunchen för att gå ut med Eroz, satte mig en stund i soffan och somnade ifrån andra halvan av dagen. Illa ha,ha. Den andra dagen jobbade jag. Det är sådant man får ta igen med näsan i böckerna istället :)

Vi har hittat ett hus, igen. Vi har faktiskt åkt förbi och snokat lite utan att vara på visning. Jag hoppas att det kan vara något. Vår tvåa börjar kännas trång. När det är sommar vill man ju bara kunna öppna dörren och kliva ut på sin egen gård. Vi får väl se vad som händer. Jag är ju så petig.. Åtminstone om man ska se till hur husen och tomterna är här i stan jämfört med vår stora gård på landet och att vår lägenhet dessutom är väldigt fin och nyrenoverad precis som vi vill ha den.

Eroz mår bra, som vanligt. Något mer finns inte direkt att tillägga :)

RSS 2.0