090424

Det är sannerligen tur att man älskar sina djur. För tänk om jag inte hade haft Eroz väldigt kär. Då kan man undra vad som hade hänt när jag steg upp imorse och märkte att han kräkts rätt ner i min öppna handväska, på bla skolpapper, böcker, smink (av min enorma uppsjö av smink så är det självklart de där sakerna man bara inte klarar sig utan..), solglasögon och gudarna vet allt.

Så jag funderar.. täcker hemförsäkringen hundspya i handväska? ;)

Hur som helst känns det ju tveksamt om jag har lust att ta den där kurslitteraturen i bruk igen. Papper absorberar ju rätt bra.. Det märktes även när E var valp och lyckades dra runt mina psykologiböcker i bajs. Bara att kasta mao.

Kan se scenariot framför mig:
"Vad är det som luktar"
"Det är bara lilla jag, som luktar hundkräk.."

vah2

Så det blir ännu en dag hemma för att hålla ett vakande öga över min ponnie. Jag anar en bättring. Men man ska inte säga hej förrän man hoppat över ån..

Eroz och jag har kastat frisbee idag. Han apporterar så fint och lämnar över i min hand. Sedan har vi nött kommandon och "teckenspråk" på avstånd. Han verkar ha fattat galoppen och är uppmärksam och villig att lära. Det är skönt när träning ger resultat och man har en läraktig och vovve :)

E har varit inne i en liten trotsig period ett tag men nu är vi på väg ur den. När husse träffade Eroz i lördags tyckte han att lille e hade blivit lydig (lydigare :P). Bra kritik till mig, som haft honom de senaste veckorna själv. Husse jobbar så mycket och jag har varit på landet konstant med sjuk ponnie, sjuk mor och slutligen har jag dragit på mig en magkatarr eller lättare magsår av all stress. Just nu går jag på medicin och mår rätt ok. Åtminstone bättre. Nu tycker jag att det kan vara nog så att jag slipper missa mer skola. Men allting löser sig. Det jag missat går ju att ta igen. Särdeles när jag ska plugga hela sommaren också.

Apropå läraktighet så öppnas dörren titt som tätt av Eroz här ute. I sådana fall önskar man ju att de var mindre läraktiga. Men jag, mitt fån, tycker att det är rätt roligt så jag låter honom hållas. Får han inte gå ut låser jag - simple as that.

Förhoppningsvis har alla sjukdomar lagt sig tills husse och jag åker på "semester". Ja, egentligen ska vi på bröllop men eftersom det äger rum utomlands så blir det lite semester av det hela också. Vi har bl.a. en bubbelpools svit med utsikt över Niagara fallen som väntar oss..

Några bilder blir det inte. Jag har lämnat kameran hemma och dessutom lider jag stor brist på inspiration just nu. Då blir det ingen fotograferin.. :]

vah

Idag är jag hemma för vård av sjuk häst. Tveksamt om det är ett giltigt skäl egentligen. Men nöden har ingen lag. Riktigt dåligt att missa skolan men å andra sidan är min snutta riktigt dålig också :(  Hennes välbefinnande får faktiskt gå före.

Eroz mår dock bra, såklart. Så bra att han igår bröt sig ut och jagade veterinären. Veterinären frågade om han hade damp(!). Hmpf! Det var inte min favoritveterinär som var ute.. Men tyvärr hade jag inte någon möjlighet att välja. Nåväl, hon var ok men lite väl okänslig och känns lite grön. Efter 14 år med ponnie vet jag det som är värt att veta om hennes sjukdom. Vår vanliga veterinär vet det och känner till Mimsan. Jag är nog en dryg djurägare att ha att göra med kan jag tänka. För vem vill bli ifrågasatt?

Bortsett från att E har jagat veterinären har en förgrymmad matte drillat honom. Han börjar svara på kommandotecken på håll. Bra, men allt sitter inte helt hundra än. Jag vet inte vad det var med veterinären som var så intressant? Att hon luktade handsprit och kossa kanske, eller att hon skulle umgås med mig utan honom. I vissa fall verkar inte E tycka att det är ok att lämna mig ensam med en del människor. Han bara mååste vara med. Eftersom husse jobbar har jag haft honom själv i nästan två veckor nu. Två veckor med en svans.. som dessutom lärt sig öppna dörrar :p

Nu väntar medicinering och sedan en tur till apoteket för att hämta mer medikamenter. Min svans får självfallet följa med..

090410

Idag har varit en mindre bra dag. Morgonen spenderades på toaletten hulkandes och med blixtrande huvudvärk. Efter att ha sovit flera timmar på dagen verkar det ha lagt sig. Eroz blev förpassad till min mor när jag låg utslagen.

På kvällen verkar det onda ha gått över och jag har tagit in hästarna och gått en promenad med Eroz. Det är lite ljummet ute och jag blir glad. Våren är på intåg.

Igår fotade jag E på samma plats han fotades tidigt i höstas. Samma hund, samma plats annorlunda årstid. Vovven har växt och blivit grövre. Fina Eroz. Den senaste timmen har han legat bredvid mig i soffan med huvudet på mitt ben. Så lugn och fin.


1 år

Eroz tackar för gratulationerna och hälsar förstås alla sina syskon i e-kullen grattis också! :)  Eroz firade sin födelsedag med hundmat i vanlig ordning och för att piffa till det lite åt han en pizzaslice, lite godsaker och ett tuggben dagen till ära :)

Födelsedagsbarnet har varit osedvanligt energisk idag. Vi har mestadels busat hela dagen. Vilken styrka och snabbhet lillen besitter numera :) Det känns som om det inte var länge sedan han var ett litet knyte och tultade runt på lite klumpiga och korta ben :)

Innan vi åkte och tittade på Eroz var vi på väg att kika på en kull Rottisar några månader innan men jag backade i sista sekund. Vi ville ha vovve men då var det fel tidpunkt. Jag jobbade då mycket oregelbundna tider och framförallt mycket nätter, precis som husse. Det kändes inte som om tiden fanns till även om vi ville. En tid senare så fick jag reda på att min arbetsplats skulle läggas ner i slutet av sommaren. Jag sökte således skola till hösten. När man studerar finns det mycket mer tid över till en vovve. Sedan fann vi Chiltanas och åkte för att kika på en liten vovve :)

När vi först träffade lille Eroz så var det kärlek vid första ögonkastet. Vi hade tre små krabater att välja mellan och snabbt stod det klart vilken vi skulle ha. Den minsta, lurvigaste och modigaste lilla plutten. Eroz försökte båda rymma, äta upp blommor och sniffa på tepåsar när vi var där. Egentligen var vår vovve tingad sedan tidigare men tydligen var det en inte helt seriös valpköpare om jag förstått det hela rätt. Hur som helst är vi ju väldigt glada att han fick komma till oss.

När vi väl betalt handpenning och var på väg hem så kom vi underfund med att vi hade helt olika åsikter om namn. Husse ville helst ha ett "manligt" namn som tex Ossy. Det föll inte alls mig i smaken. Dessutom hette hans tidigare rottweiler "Boss". Ett helt felaktigt hundnamn om man är tillsammans med en hästtjej. Boss är nämligen smulor av hö man får i skorna när man packat balar. :P Många namn var på tapeten innan jag från ingenstans sade Eroz. Eroz fick det bli. Det klingade rätt och vi var överens. Men i efterhand verkar de flesta tro att han är döpt efter Eroz Ramazotti.. Helt fel :)

Sedan kom dagen då vi fick hämta hem pyret. Oj, oj så mycket han hade växt på bara några veckor :) Han sov hela vägen hem till Gävle i min famn. Sedan började äventyret. Det var ett väldigt sjå med att springa upp och ner i trappor med valp i famnen tills lillen blev rumsren. Den första tiden spenderade vi mycket tid på landet. Vi lekte tills Eroz somnade och jag låg bredvid på en filt ute i solen. Jag hade en lång ledighet precis när vi hämtat Eroz så vi fann oss i att vara tillsammans på tu man hand den största delen av tiden i början. Innan rumsrenheten infann sig hann ett par olyckor ske. En olycka involverade husses jeans som Eroz gjorde både nummer ett och två på :>


Efter den första valptiden har jag nästan slutat se hur vår vovve växer. Man blir väl hemmablind antar jag. Men när jag tänkter tillbaka så står det ju klart att han förändrats mycket i både beteende och fysik. Han är fortfarande en lekfull och livlig krabat men numera lite mer förståndig och lydig. Tur är väl det eftersom han ökat i vikt från drygt 5 kilo till över 40 :>









Bilden längst ner är tagen på 1-årsdagen :)

090405

Idag är det ljummet vårväder. Vi har tänt en kasa med lite ris och skräp på en utav åkrarna. Eroz verkar inte bekymra sig om den utan klev glatt omkring i kanterna av kasan när den fortfarande pyrde. Hur som helst gjorde han sig inte illa så den var inte så varm.

Jag har städat och gjort lite vårfint i mitt rum. Jag har planterat om och bytt blommor och vilken skillnad det gör!  Eftersom jag har klämt in min gamla ektorpsoffa, soffbord och tvbänk här så ska lite småprylar införskaffas från ikea. Bla ett nytt sofföverdrag. I vår lägenhet i stan har vi i princip köpt allting nytt sedan vi flyttade in. Möblerna vi hade sedan innan passade inte in alls. Här däremot ser de enormt välmatchade ut. Med tanke på att rätt mycket tid spenderas här också så är det ju fint att ha det trivsamt.


Resten av kvällen bjuder på hemtentaplugg, en och annan promenad samt insläpp plus fodring av pållar. Thats all. :)

090402

Idag har Eroz fått sin ettårsspruta. Sprutan var dock inte lika intressant som de andra hundarna ;) Idag bjuds det på bild av en grävande Eroz. Han börjar gå hårt åt gräsmattan när snön smälter. Tydligen finns det vissa oklarheter huruvida han är en Rottweiler eller en Mullvad ;P

En sak är iaf säker: hundar som gräver i lera blir smutsiga. Eroz och jag delar dusch var och varannan dag nu. Men han spolas han bara av under magen och på benen när handduken inte räcker till. Schamponerar man för ofta kan det bli galet med ph-balansen..


RSS 2.0